Om oss

Novus Scandinavia AB grundades 2014 i Skövde. Detta var det första steget i egen regi, men innan dess har skaffat oss lång erfarenhet från tjänstesektorn, främst då städbranschen, samt att ha jobbat med kem. Inledningsvis blev vi distributör i Norden för det tyska varumärket Glanol, som producerar premiumprodukter för bilvård och metallpolering. Mest känt är deras metallpolish som används till polering av olika sorters metall. Detta polermedel används runt om i världen, bl a av det tyska myntverket vid prägling av Euro-mynt, det amerikanska flygvapnet, koreanska tillverkare av högprecisionsmikroskop m fl. Här i Sverige står design- och inredningssegmentet för en stor del av marknaden och bland återförsäljarna finns Skultuna, Åhléns, Hilke, Cervera, Royal Design m fl. Vi har sedermera även lagt till oss med ett polermedel från den brittiska producenten Clover Christeyns. Denna produkt heter Metaglynt och finns bl a hos Cervera.

Då vi har lång erfarenhet av städbranschen och därigenom tillskansat oss kontakter med svenska producenter av kemiska produkter så kan vi även erbjuda våra kunder bra produkter för professionellt bruk. Alla noga utprövade under längre tid av vårt eget team och vi kan därför känna oss säkra på att vi vet vad som krävs för att få jobbet gjort. 

Därtill kan vi även tillhandahålla förbrukningsmaterial som torkrullar, pappershanddukar och hygienartiklar. Även arbetshandskar finns tillgängliga från producenter inom EU.

Vi har också ett mycket brett sortiment av mikrofiberdukar från amerikanska The Rag Company.